OM ROSENSERIEN

I dag efterfrågas naturlig och ekologisk hudvård glädjande nog av allt fler. För Rosenserien är detta inget nytt. Redan på åttiotalet skapade våra grundare Laine Nilsson och Agneta Törnqvist Rosenserien, som ett naturligt alternativ för hållbar hudvård och skönhet. Då som nu utvecklar och tillverkar vi våra produkter enligt samma filosofi, baserat på högklassiga naturliga och ekologiska råvaror.

 

Naturlig hudvård ska kännas bra.

Rosenserien är en svenskproducerad hudvårdsserie som vänder sig till den växande skara medvetna människor som vill vårda sin hud och samtidigt ta ansvar för miljön. Våra produkter hjälper huden effektivt att återhämta, skydda och förnya sig på naturlig väg, med minsta möjliga miljöpåverkan.

Rosor har i alla tider varit kända för sina välgörande egenskaper. Redan de gamla grekerna använde extrakt från rosen för att lugna och balansera huden. Basen i våra produkter är aloe vera, kinesiskt grönt te och kallpressade vegetabiliska oljor. De gör Rosenseriens produkter effektiva, skonsamma och dryga.

Rosenseriens produkter ger skön hudvård för både ansikte och kropp med en väl avvägd balans av vitaminer, mineraler, proteiner, spårämnen och antioxidanter. Produkterna är 100 % naturliga och till största del tillverkade av ekologiskt certifierade råvaror.

Vår idé bygger på småskalighet vilket ger oss möjlighet att ständigt övervaka att Rosenseriens produkter lever upp till våra högt ställda kvalitetskrav. Det gäller såväl urvalet av ekologiska råvaror som omsorgsfull framställning. För garanterad hållbarhet använder vi C- och E-vitaminer samt naturliga salter. Vi har aldrig testat våra produkter på djur. Vi väljer istället ingredienser som är kända för att inte vara allergiframkallande och testar våra produkter på frivilliga människor. Alla Rosenseriens produkter är godkända av Djurens Rätt och PETA och de har märkningen 100% VEGANSKT.

TILLSAMMANS KAN VI GÖRA VÅR JORD LITE BÄTTRE

ALLA VÅRA PRODUKTER HAR NATURLIGT OCH EKOLOGISKT INNEHÅLL OCH:

• mängden naturliga råvaror redovisas

• mängden ekologiskt certifierade råvaror redovisas

• endast naturliga doftämnen används

• innehåll är fritt från parabener, alkohol, mineraloljor, nanopartiklar, silikoner och genmodifierade råvaror

• joniserad strålning av råvaror eller slutprodukter förekommer inte

• vare sig råvaror eller slutprodukt är testade på djur

• innehåll är lätt nedbrytbart i naturen

• förpackningarna är miljöanpassade och återvinningsbara.

100 % VEGANSKT
Sveriges första egna veganska märkning, framtagen av Djurens Rätt. Alla Rosenseriens produkter är 100% veganska.

ECOLOGICALLY CERTIFIED
Rosenseriens ekomärkning garanterar naturligt och ekologiskt innehåll.

EJ TESTADE PÅ DJUR
Alla Rosenseriens produkter är godkända av Djurens Rätt och PETA, People fpr Ethical Treatment of Animals.

EJ TESTADE PÅ DJUR
Läs mera på www.djurenratt.se och www.peta.org

FAIR FOR LIFE
Certified Aloe Vera
Rosenseriens aloe vera gelé kommer från certifierade, ekologiska och rättvisemärkta odlingar. Rättvisemärkningen är "Fair for Life" som står för Social och Rättvis handel, certifierad av IMO.

NOC SWEDEN
Natural Organic Cosmetics Sweden är en branschorganisation för varumärken som tillhandahåller naturliga, ekologiska hudvårds- och skönhetsprodukter.

SMARTARE ATT VÄLJA ROSENSERIEN
Ett betyg på att det är klimatsmart att välja Rosenserien. Läs mer på www.klimatsmart.se.

ÅTERVINNINGSBARA
Alla Rosenseriens produkter gjorda i återvinningsbara förpackningar.

TOP